Kesän ihonhoidossa on yksi ohje ylitse muiden: Suojaus auringonvalolta. Auringon UVA ja UVB-säteilyt vahingoittavat ihoa ihotyypistä riippuen voimakkaastikin. Tarvitsemme auringonvaloa saadaksemme energiaa ja vitamiineja, mutta pitkäkestoisempi auringossa olo saattaa olla ihollesi haitaksi.

Muut tärkeät muutokset kesällä ihonhoidon rutiineissa ja tuotteissa ovat kevennys (jopa kosmetiikka-paasto) ja kosteutus.

 

Blogi esittelee ajankohtaisia aiheita kauneudesta ja hyvinvoinnista.

Tämä blogikirjoitus sisältää tietoa kesän ihonhoitovinkkeihin, lue lisää alta!

 

Kesän ihonhoidon numero 1: Suojaa ihosi auringolta

Vaikka auringon lämpö onkin ihanaa pitkän talven ja kevään jälkeen, maltti on valttia auringossa ollessa. Ihoa kannattaa totutella aurinkoon pienissä erissä. Keskipäivän auringon tiedetään olevan voimakkain UV-säteilyltään. Suorassa auringonvalossa oloa kannattaa välttää klo 11- 15 välisen ajan.

Pienten lasten iho on erityisen herkkä auringolle, mutta myös muiden ihon suojaus kannattaa aloittaa oman ihotyypin tunnistamisella.

 

Tiedä ensin oma ihotyyppisi: Kesän ihonhoito alkaa suojauksesta

P20 sivuston mukaan ihotyypit on jaoteltu auringonsietokyvyn mukaan kuuteen eri kategoriaan:

  • Ihotyyppi 1: Hiusten väri punertava tai vaalea, silmien väri sininen tai vihreä, ihon sävy erittäin vaalea tai punertava. Iho palaa herkästi, mutta ei rusketu lainkaan.

Ihotyypin 1 kannattaa välttää suoraa auringonvaloa kaikin mahdollisin keinoin.

  • Ihotyyppi 2: Hiusten väri vaalea tai punertava, silmien väri sininen, harmaa, vihreä tai vaaleanruskea, iho vaalea. Iho punoittaa herkästi ja ruskettuu harvoin.

Ihotyypin 2 kannattaa välttää suoraa auringonvaloa mahdollisimman paljon.

  • Ihotyyppi 3: Hiusten väri vaaleanruskea, pähkinänruskea tai tummanvaalea. Silmien väri ruskea, sininen, harmaa tai vaaleanruskea. Iho vaalea tai vaaleanruskea, joka punoittaa joskus ja ruskettuu hitaasti.

Ihotyypin 3 kannattaa suojata iho peittävillä vaatteilla aina auringossa ollessa.

  • Ihotyyppi 4: Hiusten väri tummanruskea, silmien väri ruskea. Iho tummanruskea, joka ruskettuu hieman ja punoittaa harvoin.

Ihotyypin 4 iho punoittaa harvoin auringonvalosta. Kosmeettiset haittavaikutukset eivät ole yhtä suuria kuin vaaleampi-pigmenttisillä.

  • Ihotyyppi 5: Hiusten väri tummanruskea, silmien väri ruskea, iho tummanruskea ja ruskettuu helposti vieläkin tummemmaksi.

Ihotyypin 5 iho ei kärsi auringonvalosta kuten edellä mainitut ihotyypit.

  • Ihotyyppi 6: Hiusten väri musta, silmien väri ruskea, iho tumma, joka ruskettuu vahvasti.

Ihotyypin 6 iho ei pala auringossa.

Kuvaukset ovat selkeät – osaat varmasti nimetä oman ihotyyppisi?

Suojaudu auringolta ihotyyppisi mukaan!

Riippumatta ihotyypistä suosittelemme välttämään pitkäaikaista ihon altistamista auringolle. Iholla sanotaan olevan ”muisti”. Mitä useammin se vaurioituu auringon vaikutuksista, sitä suuremmat mahdollisuudet on altistua ihosyövälle ja kosmeettisille vaikutuksille. Kosmeettisia vaikutuksia ovat esimerkiksi ryppyjen lisääntyminen ja maksaläiskät.

 

Aurinkovoiteet – hyvä vai paha ihonhoidossa?

Kosmeettisten haittojen lisäksi auringon polttama iho voi olla kivulias. Auringossa palaminen lisää ihosyövän riskiä.

UVA ja UVB-säteilyä voidaan estää vaatteilla, fysikaalisilla tai kemiallisilla aurinkosuojilla.

Fysikaaliset aurinkovoiteet tarkoittavat väriltään valkoisia, usein ihon pinnalle kerroksen jättäviä voiteita. Jotkut fysikaalisista voiteista eivät imeydy ihoon yhtä tehokkaasti kuin kemialliset voiteet, vaan suojaavat haitalliselta säteilyltä kalvonsa avulla.

Health & Beauty by Storm- hoitolan myymälässä on tarjolla kahta eri Bion-aurinkosuojaa. Tuotteet ovat täysin fysikaalisia, sinkkipohjaisia tuotteita:

 

 

Molemmat näistä aurinkosuojista sopivat kaikille ihotyypeille, eivätkä ne tuki ihohuokosia. Voide on tarkoitus levittää kosteusvoiteen päälle. Aurinkosuojan päälle voi levittää halutessaan meikkiä.

 

Aurinkovoiteiden käytössä suosittelemme aina fysikaalisia tuotteita!

 

Kemialliset voiteet estävät myös auringon pääsyä iholle, mutta ne sisältävät usein voimakkaampia ja mahdollisesti haitallisia iholle imeytyviä vaikuttavia ainesosia.

 

Sääntö numero 2: Kevennä ja kosteuta tilanteen mukaan. Hiusten ja ihon hoidossa saa myös pitää kemikaalipaastoa

Kaikista paksuimmat ihonhoitotuotteet ja meikit vaihdetaan kesän tullen kevyempään. Kesäloma on hyvä mahdollisuus antaa ihon hengähtää ja huomata sen tila, voiko ihosi hyvin tai mitä se olisi vailla? Säännöllinen puhdistus, kuorinta ja kosteutus pitää muistaa, vaikka meikeistä pitäisikin taukoa.

Tee ihollesi ja hiuksillesi palvelus ja anna niiden levätä, jos se suinkin on mahdollista. Kevennys kemikaalikuormassa auttaa ihoasi lepäämään ja pääsemään luonnolliseen tasapainoon.

 

Reissaatko kesällä? Katso verkkokauppamme ihanat öljypuhdistuskakut, palasaippuat ja palashampoot! Öljypuhdistuskakut sopivat loistavasti myös fysikaalisten aurinkovoiteiden poistoon.

Pala-muodossa kulkevat tuotteet ovat käteviä matkalle mukaan otettavia tuotteita ja hyviä mökkituliaisia.

Kaurilan Sauna

Kaurilan sauna Luomu Sheavoi

 

Oli kyse sitten hiuksista, kasvoista tai jalkapohjista, kesä voi vaurioittaa niiden kosteustasapainoja. Merivesi, aurinko tai kuuma ilma saattavat altistaa hiukset ja ihon kuivuudelle.

Monikäyttöinen kesän tuote päästä varpaisiin on verkkokauppamme Sheavoi. Sheavoi on yhden aineen ihmevoide, täynnä luonnon omia hoitavia vaikutuksia

Sheavoita voi käyttää hiusnaamiona, auringonoton jälkeen rauhoittavana yleisvoiteena tai vaikka kosteuttavana kasvonaamiona. Sheavoimme on luomulaatuista ja se sopii myös hajusteherkille.

 

Yhteenveto kesän ihonhoidosta:

  • Tunne oma ihotyyppisi
  • Suojaudu suoralta keskipäivän auringolta
  • Hanki itsellesi sopivat tuotteet suojaukseen ja kosteutukseen
  • Anna ihollesi lepoa kemikaaleista mahdollisuuksien mukaan