Olen koko elämäni kärsinyt atooppisesta ihottumasta erityisesti kasvojen alueella. Tällaiselle meikkifriikille ihottumaläiskät kasvoissa ovat todella ikävä seuralainen. Meikki tarttuu ihottumaan ja pahimmassa tapauksessa ärsyttää ihoa vielä entisestään.

Usein atooppinen ihottuma puhkeaa jo lapsena, mutta myös aikuisille voi puhjeta yllättäen atooppinen ihottuma. Atooppista ihottumaa on noin 15–30 %:lla aikuisista.

Atooppisen ihon hoito

Yleensä ihotautilääkäriltä saa hoidoksi kortisonivoidetta. Kortisoni lievittää kutinaa ja usein myös helpottaa atopiaa, mutta usein käytettynä kortisonivoide ohentaa ihoa. Näin ihosta tulee entistä herkempi. Hoidon tavoite on kutinan ja ihottuman vähentäminen, ihottuman esto ja ihottuman kanssa pärjääminen.

Vaikka kasvoissa on ihottumaa, ei pesua ole syytä välttää. Mitä tulehtuneempi iho, sitä tärkeämpää on puhtaudesta huolehtiminen.

Miten itse hoidan atopiaa?

Olen ollut vuosikaudet aivan täysin kyllästynyt ihooni. Lähes aina kun on tullut enemmän stressiä tai kuormitusta, on kasvojen alueelle ilmestynyt kutisevia ja kiristäviä ihottumaläikkiä.

Tässä kuva reilun kuukauden takaa. Tämä ei ole vielä pahin mahdollinen, mutta todella ikävän tuntuinen ja näköinen:

Aloin kyselemään Facebookin Naisyrittäjät-ryhmässä suosituksia ihonhoitotuotteisiin, jotka ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja voisivat auttaa sekä atopiaan että akneen.

Yksi suosituksista koski Cosmopharman Organic-sarjaa. Yhteistä kaikille Cosmopharman tuotteille on se, että ne ovat puhtaita. Mitään tuotteista ei ole testattu eläinkokeilla ja eivätkä tuotteet sisällä haitallisia yhdisteitä (SLS, triklosaani, parabeeni, mineraaliöljyt). Organic-sarja on kaikista puhtain ja luomulaatuinen. Tuotteet perustuvat Aloe Veraan sekä Kuolleenmeren mineraaleihin ja luonnon omiin (eteerisiin) öljyihin.

Koska Organic sarjassa ei ole vettä, se säilyy hyvin ja on hellävarainen. Tuotteet valmistetaan Israelissa, sieltä Aloe Vera kerätään Jordanjoen laaksosta ja Kuolleenmeren mineraalit ovat lähellä.

Aloin käyttämään ensimmäisenä Organic-sarjan puhdistusvaahtoa. Puhdistusvaahto on luonnollisesti antiseptinen, eikä kuivata ihoa.

 

Puhdistusvaahdon lisäksi otin aamuin illoin käyttöön Organic-sarjan Calendula-voiteen. Calendula osoittautuikin oikeaksi ihmeaineeksi. Jätin heti suoraan kortisonivoiteen pois, kun päätin antaa Calendulalle mahdollisuuden. Kolmen päivän käytön jälkeen atopialäikät olivat kadonneet, eikä nyt reilun kuukauden käytön aikana ole uusia ilmaantunut, vaikka stressiä on ollut ihan entiseen malliin. Calendula lupaa korjata ja uudistaa ärtynyttä ihoa ja sen kyllä totisesti teki!

 

Tässä iho 5 päivän tuotteiden käytön jälkeen:

Haluatko kokeilla?

Koska hurmioiduin näistä tuotteista niin valtavasti, päätin ottaa Cosmopharman tuotteet itselleni myyntiin. Kauttani saa hankkia kaikkia tuotteita, mutta työhuoneellani pidän pientä varastoa Organic- ja X3-sarjan tuotteista. Tässä postauksessa esiteltyjen Puhdistusvaahdon ja Calendula-voiteen lisäksi Organic-sarjaan kuuluu mm. päivä- ja yövoiteet (ovat nyt Calendula-tehokuurin jälkeen minulla käytössä), ihana shampoo, ihoöljy, deodorantti ja vauvoille tarkoitetut kylpysaippua ja vaippaihottumavoide.

Omassa päivittäisessä käytössäni X3-sarjasta on nykyisin vitamiiniseerumi, joka tekee ihosta kuin pumpulia!

Voit tilata tuotteita ottamalla minuun yhteyttä!